Googler

jarak jauh punya pasal..

Wednesday, September 15, 2010

ok..hri ni ak nk cta psal cinta jarak jauh nie..fuh..:puteh_4:
mmg susah klu cinta jauh2 nie..bnyak tul msalah..contoh mcm ak skg nie..asyik ak ja yg kna mngalah..mana acih!..
haha..so sape2 yg brcntan cintun jarak jauh smpai bejuta2 kilometer nie..
hurm..nie lh ak bgi ckit tips utk korg..
mnatau brkesan ke..hueheu..
:pandaGeli_02:

1st korg kne lh sntiasa brhubung wlau sesaat pn..
contohnya korg kene lh sntiasa Sms, call, or email..
dunia kn smkin moden..pikir2 lh sndri k..YM ngn 3g pn bolh..

2nd korg tunjukkan lh pada si dia 2 yg korg nie prihatin tahap dewa..
cthnya, korg sent lh ayat2 jiwang korg 2 kt e-card utk dia.. buku ke, patung2 ke..
pape je lh yg bolh dia pegang n ingt korg..

3, jgn biarkn prselisihan trus trjadi..
cthny, cari jln penyelesaian dgn sepantas kilat klu korg brgaduh..haha
jgn plak msing2 nk tnjukkan keegoan 2..


4, kepercayaan.
ha..paham2 sndri lh kn..kepercayaan 2 pling pnting..


5, sesi lawat melawat..
korg kne lawat each other lh..even seminggu or 2 mnggu skali..
xkn asyik2 jmpe kt YM or 3G je kn..baik xpyah gtu..:mKorek:





ok dh..hurm,tp korg kne lh hati2..ak bkn lh nk ckp ape kn..
lgi pn ak skng ni pn di thap yg mmbhayakn :mBom:..even ak dh try sume tips2 yg ak bgi nie..haha..

cinta jarak jauh nie mmg bnyak risiko ny dri bcnta dpn mata nie..haha..
so skg nie ak tgh ambil lngkah berjaga2..huehue..

up 2 korg lh k..tp ak rase mmg xbest cinta jarak jauh nie..
sbb lbih baik kita tinggal dgn org yg brdkatan dgn kita,
yg kita bolh jmpa hari2.. dripada kita duk mnunggu dia yg jauh..
pastu asyik nk pikir macam2..
:mHantuk:

ala..tp yg dekat pn bolh gak jdi mcm 2 gak kn..kt YM x mncul2, kt webcam xon9,
call xjwb, sms hri2 diam.. tp yg jarak jauh nie yg snang brlaku...
so mne yg elok 2 up 2 korg lh k.. jgn pning2 lh..belambak kt luar 2
yg duk tngah menunggu..hahaha.

Usaha 2 yg pnting..so hrap korg berjaya:puteh_18:..haha..

15 comments:

sakuralina said...

sokong2...cinta jarak jauh mmg bnyk dugaan~ uwaaaa~ sedeyh2.. dkt ke jauh ke..dua2 ada keburukan dan kelebihan..>.< yg penting hati kita masing2..

dark r0se said...

hurm~ kite pown cinte jarak jauh jugak~ selalu msg fb je yang jadi perantaraan~:(

Si Acam said...

Yus : 2lh..yg pnting niat kite...hehe..antara dgaanny,asyik kite je yg kne pujuk..hOho..

DarkRose : wah..lupe nk letak fb..ngehe..ala yg pnting kite kne prcyekn si dia kn.. ^_^

Danial Ikhwan Jaafar said...

yang penting ada komitmen dua2 belah pihak. kalau sorang je yang bagai nak rak tak boleh. pada pendapat aku lah, susah kalau nak berada dalam LDR time belajar. senang time dah bekerja, masa tu ada duit, senanglah sikit.
tapi semua ni berbalik kepada diri sendiri gak. kalau nak berjaya, jangan cepat mengalah.

pepe pon, hanyalah pendapat diri yang sekarang ni pon dalam LDR. ok je, makin kuat ade la perasaan tu.. haha =P

GaDis CoMeL said...

haha. masalah kalo henpon takleh 3g, nak email n ym pun susah.

papepun, kena bortolak ansur, give n take. jgn terlalu berkira. kalo ada sesapa yg free, turun lah tmpt pasangan, jumpa.

Lia3003 said...

yang no 5 tu, saya sangat tak puas hati, bf saya owes dok ajak saya turun KL, asik saya je yang turun, dalam 2 thn kapel, xpernah dia turun tmpat saya, bila saya ajak, macam2 dia punya alasan. gerrrraaam bila ingat balik, sekang dah break, lega

Si Acam said...

Danial Ikhwan: btul 2..klu ade duit snang lh nk jmpe..
klu mcm sy nie..still stdy lgi,mmg susah oOo..lgi2 klu si dia xmmhami yg kte nie busy ngn assgmnt yg blmbak tahap gunung nie..kekekeh..

Gadis Comel:ha..klu xde 3g or ym 2, so trpaksa lh jmpe trus.. :)

Lia3003 : uyOoo..keputusan yg bijak..ngehehe.. mmg susah lh klu cm 2.. so xcully laki yg patut jmpe..ayooo..anyway, jgn risau,ade yg lebih baik yg akn mncul di hati mu..ceeeyh.. :P

t e m b u m e said...

kuatkan semangat!
kene tolak ansur.
bincang elok2 kalau de masalh k.

cOnfuSeME said...

salam...best cinte jarak jauh nie...
ag sng rse ny....xde nk bzir duit kuar slalu...hehehe...
sy pon cinte jrak jauh...da 3thn lbey...2thn kmi jauh...dlm 2thn 2 2x je jmp...hehe...
yg pnting kne CYE...2je..gud luck der...;)

Si Acam said...

tembume: ok..hehe ^_^

confuseme: best 2 mmg best =p, tp 2lh, nti mcm2 yg kne pikir..huehue..^_^

cOnfuSeME said...

jgn la pk mcm2...
de jdoh xke mne...kn..:)

Si Acam said...

yup..betul3...
:D

BellaBasri said...

oooooo..hahhaha

SoFia Sensei said...

wat sedey je entry ko ni.. coz love story aku yg start dr jrk jauh ends dgn sad ending.. huhu~ tp xpe, fkr +ve je.. :)

Mood said...

Hadooh.. .
Masih bingung saya mengartikan artikel ni ;;).
Salam kenal saja ya, makasih sudah follow blog saya.

Komen2 lh k..